2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Rožių uogienė

Rožės džiugina ne tik akis, bet ir skrandį ! Jau viduramžiais iš rožių buvo gaminami aliejai, kvapnieji vandenys, gydomieji milteliai ir žinoma didelį mano susidomėjimą patraukusios rožių uogienės.

Prieš vartojant rožes maistui jas reikia tinkamai surinkti. Rinkti reikia saulėta dieną  tada  žiedai ir gražūs būna, ir kvapnūs, ir pasidalyti visais savo turtais trokšta.


Ilgai ieškojau rožių uogienės recepto ir štai vienas jų:

50g rožių žiedlapių - nerinkite rožių, kurios auga šalia kelio, taip pat netinka pirktos gėlės, kadangi jos auginamos tik mūsų akims paganyti, o štai maistui netinkamos. Aš rinkausi savo auginamas rožes.
1 valg. š. citrinos sulčių, 
puse stiklinė cukraus, 
bei 40-60ml vandens - uogienei virti. 

O su surinktais žiedlapiais reikės padirbėti.Svarbu pašalinti visus nešvarumus ir baltąją žiedlapių dalį, nes kitaip mūsų uogienė bus karti. 
 

Išvalytus žiedlapius 3kartus nupyliau karštu vandeniu, paskui sumaišiau su 1,5šaukšto cukraus ir citrinos sultimis. Praėjus 4valandoms paruošiau sirupą, kuriame reikia virti rožių žiedlapius, vandeni sumaišiau su likusiu cukrumi ir kaitinau kol ištirps, tuomet sudėjau rožės su visų skystimu į sirupą  ir viriau apie 10min.


Puikiai tinka pusryčiams prie arbatos, ledams arba varškei pagardinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą