2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Baltasis molis (kaolinas)

Baltasis molis  -  daugiausia susideda iš mineralo kaolinito. Kaoline yra svarbių mineralų ir mikroelementų: silicio dioksidas, cinko, vario, azoto, kalcio, magnio, kalio ir kt. Pagrindinis baltojo molio elementas - silicio dioksidas. O šio molio pH yra neutralus.

Baltasis molis naudojamas kosmetikoje ir dermatologijoje riebiai, spuoguotai odai gydyti. Kaolinas absorbuoja riebalų perteklių ir išskyras iš prakaito liaukų, pašalina nešvarumus.  Stiprina ląstelių regeneraciją, todėl atjaunina ir tonizuoja odą, lygina raukšles, atkuria, maitina  mineralais odą. Tai pats švelniausias iš visų kosmetikoje naudojamų molių, todėl tinka net jautriai odai. Suteikia odai elastingumo, minkština, mažina poras.Taip pat  kaolinas pašalina negyvas odos ląsteles, ramina, suteikia odai sveiko švytėjimo ir aristokratiško blyškumo.

Baltasis molis slopina odos uždegimus, šalina odos dėmeles, saugo nuo vėlesnio jų susidarymo, puikiai išvalo odą. Gali būti naudojamas ir esant išsiplėtusiems kapiliarams. 

Plaukų kaukė su šiuo moliu maitina galvos odą, stimuliuoja plaukų augimą, stabdo pleiskanų atsiradimą. Baltasis molis gana dažnai naudojamas šampūnams – jis efektyviai kovoja su riebalų pertekliumi, puikiai stiprina trapius ir nusilpusius plaukus, tinka netgi jautriai odai.

Šilti baltojo molio kompresai pašalina nuovargį, veikia raminančiai. Reguliariai naudodami baltąjį molį veido ir kūno odai suteiksite sveiką išvaizdą. 

Vonioje galime praskiesti 100-200 g molio. Pašalina padidėjusį prakaitavimą, gerai minkština odą, valo ją, pašalina nuovargio jausmą po fizinių apkrovų ir pagerina apykaitą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą