2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

kokosų aliejus

Turbūt visos žino, koks naudingas kokosų aliejus, ne veltui Indijoje žmonės jį naudoja viskam ir nuo visko :) pradedant maisto ruošimu baigiant grožio procedūromis.


Kokosų aliejuje gausu antioksidantų, vitamino E , lauro rūgšties, šis aliejus stabdo laisvųjų radikalų susidarymą, tai puikus odos minkštintojas, padedantis išvengti odos senėjimo ir raukšlių atsiradimo. Šis aliejus gerina egzemos, dermatito ar žvynelinės paveiktos odos būklę. Jis drėkina išsausėjusias kūno vietas, o įsigėręs į odą saugo nuo žalingo saulės poveikio.
Šis kokosų aliejus tinka visų tipų odai, taigi jis neabejotinai gali būti naudojamas ir kaip kūdikių, vaikų odos priežiūros priemonė. Kokoso riešutų aliejus puikiai tinka ant kūdikių galvos odos susidariusios luobelės priežiūrai.

Kokosų aliejus panašiai kaip odą veikia ir plaukus. Jis juos suminkština, išlygina plauko sieneles, padeda atkurti sausų ir pažeistų plaukų struktūrą, skatina plaukų augimą, apsaugo nuo jų slinkimo bei pleiskanų, maitina galvos odą. Šis aliejus puikiai tinka ir sausų, skilinėjančių plaukų galiukų priežiūrai.

Kaip plaukų aliejus šlapių plaukų efektui sukurti – trupučiu aliejaus sutepti plaukų galus, netepkite prie šaknų.



Tačiau kokosų aliejus naudojamas ne tik kaip maistas, bet ir kaip vaistas.
Kokosų aliejus gali būti vartojamas kaip maisto papildas, stiprinantis imuninę sistemą, suteikiantis energijos, gerinantis virškinimą, skydliaukės veiklą ir bendrą savijautą. Kokosų aliejus turi ir baktericidinių savybių. Šis aliejus veikia kaip natūrali apsauga.
 
Kokosų aliejus padeda gydant peršalimą ir kosulį (dedamas į karštą pieną su medumi).
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą