2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Makadamijos riešutų aliejus

Mylėdama gamtą, o ne chemiją naudoju natūralius aliejus, sviestus, molius... stengiuosi teptis ant kūno tai ką galima valgyti. :)
taigi trumpai papasakosiu apie savo mėgstamiausius produktus.

Nerafinuotas, šalto spaudimo - Makadamijos riešutų aliejus. 


Nauda odai

Šių riešutų aliejuje gausu geležies, kalio, fosforo, magnio bei cinko, tačiau labiausiai vertinama mononesočioji palmitoleinė rūgštis, kurios makadamijos aliejuje yra net 21 procentas. Identiška rūgštis būdinga ir žmogaus odai, plaukams bei nagams, būtent todėl šis aliejus yra itin naudingas organizmui. Kosmetikoje dažniausiai naudojamas sausai, jautriai, normaliai, pleiskanojančiai odai prižiūrėti. Minkština ir tonizuoja odą, maitina ir saugo. Padeda sumažinti randus ir strijas. Labai gerai įsigeria (jeigu visgi sunkiai susigeria patartina teptis ant drėgnos odos)


Nauda plaukams
Makadamijos aliejus turi stebuklingą poveikį plaukams – nuvarginti, išsausėję, pažeisti plaukai tampa žvilgantys ir purūs, jų galiukai skilinėja ženkliai mažiau. Produktai su šiuo aliejumi maitina, minkština bei glotnina plaukus, suteikia ilgalaikį efektą, neleidžia plaukams veltis.
Pamėginkit plaukus ištepti aliejumi ir palaikyti 15-20min, arba prie miega pasitepkite ir ryte gerai išsiplaukite plaukus, pamatysite jie taps švelnūs ir paklusnūs. ( patariu plauti du kartus su šampūnu :) )

p.s. šis aliejus taip pat vertingas maisto produktas ;)

1 komentaras: